Банер
526813_445903392152965_1386684995_n.jpg

ОБУЧЕНИЕ АВС"Създай Себе си"

Банер

ВАЖНО!

Във връзка със зачестилите напоследък обаждания от хора, изгорели от "услугите" на измислени мошеници, представящи се за част от екипа на "Окултен Център Селена" уведомяваме най-учтиво, че екипът ни се състои от двама души Маг Селена и Маг Живин. Всяко друго позоваване на "Окултен Център Селена", на неговия Уебсайт, на авторските ни материали и регистрирани девизи и слогани е чист опит за измама и въвеждане в заблуждение на хората в беда с цел извличане на неправомерна печалба.

Екипът на "Окултен Център Селена"

Лечение на главоболието без лекарства
Написано от Стоян Захариев   
Събота, 28 Юли 2007 00:00
Някои народни средства понякога могат да са ефективни колкото медикаментите. Народната медицина има в съкровищницата си “лек за всяка болка”. Някои от нетрадиционните методи са лесни за изпълнение и ако в някои случаи не помогнат, то поне със сигурност няма да навредят. Ето няколко полезни съвета за случаите, когато изпитвате главоболие, но още не искате да посегнете към болкоуспокояващите медикаменти.

1. При главоболие е полезно да се вземе топла вана или поне да се напарят краката в гореща вода за 10-15 минути.
Ако болката се е появила в отговор на умствена и емоционална преумора, тези процедури наистина са много подходящи. Т.нар. главоболие често е свързано с тревога и безпокойство, затова е необходимо организмът да се отпусне и успокои. Топлата вана, особено с добавка от масло от лавандула във водата, е просто незаменима при подобни случаи. Тя снема вътрешното напрежение, отпуска мускулатурата, кръвта започва да се движи по-активно и болката отминава.
Ако главоболието е съпроводено с учестен пулс, дискомфорт в областта на сърцето или усещане за недостиг на въздух, по-добре се откажете от ваната. Поставете краката до глезените в топла вода и приемете някакво леко успокоително средство.
Процедурите с гореща вода не са подходящи и за хора с проблеми в кръвоносните съдове – хипертония, разширени вени или тромбофлебит.

2. Настържете чесън на ситно ренде и получената кашица наложете на слепоочията за 15 минути.
Тази рецепта може да помогне особено на жените, страдащи от пременструален синдром или са в климактериум, а също и на всички, които са с повишена раздразнителност и бързо се уморяват.

3. Механичният начин за премахване на главоболието – масаж. В течение на 10-15 минути леко, без натиск, разтривайте в точките между очите, челото и носа.
Тук отново става въпрос за главоболие, чиято причина е напрежението. В тези случаи масажът действително има положителен ефект. Ако главоболието обаче възниква поради дълго напрежение в шията и гърба по време на работа (например на компютър), този метод едва ли ще помогне Много по-добри резултати ще постигнете, ако по време на целия работен ден се придържате към определени правила.
На работното си място трябва да имате правилна стойка – гърбът да е опрян на облегалка, краката да са опрени на пода под ъгъл 90 градуса, лактите да не висят във въздуха, а екрана на монитора да е разположен точно пред вас, малко по-ниско от нивото на очите.
Не забравяйте да правите почивки – на всеки 45 минути работа е добре да има 10-минутна пауза, през която да станете и да се разходите малко.

4. Закрепете с бинт към челото и слепоочията зелев лист, като предварително го намачкате, за да пусне сок.
Зелевият сок е богат на калиеви йони. Този микроелемент съдейства за нормализиране тонуса на съдовете и мускулите, което на свой ред води до ефективно снижаване на болката.

5. Една лъжица от билката жълт кантарион се залива с чаша вряла вода, запарва се 15 минути и се пие по малко през целия ден.
Главоболието често се появява у хора, които имат проблеми с настроението. Жълтият кантарион е известен с това, че подобрява настроението и повишава общия тонус. Трябва да се има предвид, обаче, че предозирането може да доведе до странични ефекти.


Добавете тази страница към любимата Ви социална мрежа, към любими, отметки....
 
Сходни статии
За сайта
© 2024 selenabg.com. Този сайт е притежание на Окултен Център Селена. Всички права запазени .